dimarts, 8 de febrer del 2011

Turandot

Teniu curiositat per saber quins eren els enigmes que havien de resoldre els pretendents de Turandot i com acaba la història? Doncs bé, la història continua quan Calaf, príncep dels tàrtars, fa sonar 3 vegades un gong, que indica que vol resoldre els enigmes proposats per Turandot i així poder casar-se amb ella. Els enigmes són:
- Qui és el fantasma que cada nit neix de nou en l'home i mor cada dia?
Un cop va respondre correctament, se li va proposar el segon:
-Què és allò que flameja com una flama i no és foc, i crema com la febre, però es refreda en la mort?
També va encertar i Turandot li va dir el tercer enigma:
- Què és el que crema com el gel, i quant més fred és, més crema?
Calaf, després de pensar un moment, va contestar bé a l'enigma i va obtenir el dret de casar-se amb Turandot. Però en veure que la princesa no volia casar-se amb ell, per ser un estranger a qui no coneixia, Calaf li va proposar un enigma a Turandot; tenia de temps fins a la sortida del Sol del dia següent. Si ella encertava, Calaf deixaria que el matessin; si fallava, es casaria amb ella. Calaf li va preguntar:
- Quin és el meu nom?
Cal dir, que a Calaf, en aquell país, només el coneixia el seu pare (el vell cec a qui va ajudar a aixecar-se) i la noia que acompanyava al seu pare, Liu.
Després de passar-se tota la nit preguntant a tothom de la ciutat (es va prohibir a tothom d'anar a dormir), van saber que Liu sabia el nom d'aquell estranger i la van torturar, però ella no els ho va dir. Finalment, Liu va morir i Calaf va anar a trobar a Turandot per recriminar-li aquella mort d'una persona innocent i va accedir a dir-li a Turandot el seu nom, per tal d'evitar més morts : li va dir que es deia Calaf, fill de Timur.
Al matí, quan Turandot havia de dir la solució de l'enigma, va dir que el nom d'aquell estranger era...AMOR. Amb això, va evitar que el matessin i es va casar amb ell, conmoguda que Calaf estigués disposat a morir per tal que no es matés a ningú més al buscar la solució de l'enigma.
I van viure feliços i van menjar anissos!!!

Pd: les respostes als enigmes, demà :)

Us poso un vídeo de l'òpera Turandot, mundialment famosa:

15 comentaris:

  1. (primer en comentar)

    sergi.b

    ResponElimina
  2. molt interesant!!

    MaRcM;*_*

    ResponElimina
  3. com s'ho han currat!!
    Adria

    ResponElimina
  4. jo se un enigma pero lidia i gerard L ,vosaltre calleu eh...bueno es un senyor que per la nit escolta a la radio que un vaixell s`ha esfonsat ,llavors el senyor puja al 2 pis ,obre lla llum i es suicida.qui es aquest senyor?


    mrp

    ResponElimina
  5. El disenyador del baixell o el capita


    FSA

    ResponElimina
  6. el ultim noi que canta di a l'alba vinceran,
    vol dir a l'alba qguanyaran?

    FSA

    ResponElimina
  7. ja tinc molta temtació de dir-ho!!
    lcp

    ResponElimina
  8. no no ...lidia tu mutis
    mrp

    ResponElimina
  9. a.. el que no he dit es que en el vaixell no hi havia cap supervivent
    mrp

    ResponElimina