divendres, 25 de febrer del 2011

Pompeia

Aquesta ciutat italiana ha entrat a la història per ser destruïda per l'erupció del volcà Vesubi, l'any 79 d.c. Uns anys abans, ja va patir els efectes d'un terratrèmol i va quedar mig destruïda.


L'erupció del Vesubi va provocar una pluja de cendres i de fragments més grans que va soterrar la ciutat sota una capa de més de sis metres durant molts segles, fins que al segle XIX es va començar a fer-hi excavacions. La ciutat es va anar reconstruint i avui dia és una ciutat com qualsevol altra, en la que destaquen els museus i els llocs d'interès històric i turístic.


També es poden veure figures de guix fetes mitjançant la injecció de guix líquid en els espais que van deixar les persones sepultades en morir: 


Aquest és l,'aspecte actual de la ciutat:



6 comentaris:

  1. deu meu qui sap el que devia ser veure aquella explosio en directe.

    FSA

    ResponElimina
  2. hay joaquim!!!!! akella gent es la de veritat o es una estatua per fer referencia a lo del volcà? andrea n

    ResponElimina
  3. A veure si ho sé explicar: la gent que va quedar enterrada sota la cendra, amb el temps es va anar descomposant i en aquell espai va quedar un buit (amb els ossos, és clar). El que van fer és posar-hi guix en estat líquid perquè omplís aquest espai i en solidificar-se el guix, va quedar amb la forma del difunt.

    ResponElimina
  4. Joaquim el que et vaig dir jo a la classe!!
    JANA

    ResponElimina
  5. a vale!!! ja u entenc! pobre gent.. :(

    lidia m

    ResponElimina