dimecres, 9 de febrer del 2011

Termòmetre de Galileu

A tots us sona Galileu Galilei, però el que segurament no sabeu és que, entre moltes altres coses, va inventar un termòmetre força curiós. És un tub de vidre que conté aigua i uns petits recipients també amb aigua però de diferents colors i una etiqueta que marca una temperatura. Aquí en teniu un model:


Quan la temperatura puja, per exemple, l'aigua del tub s'escalfa una mica i canvia la seva densitat, amb la qual cosa, fa que l'inferior dels recipients baixi fins abaix del tub. A mida que va pujant la temperatura, els altres recipients també van baixant, de manera que la temperatura que fa en un moment donat, és la que marca el recipient inferior dels que estan encara a dalt. Us poso un vídeo on es veu força bé el funcionament.
No us perdeu les explicacions!: 



9 comentaris:

  1. Ja ho entenc a la primera ho escalfa i al escalfar-ho la temperatura surt d'en mig de la resta i al refredar-lo el mateix pero surt la temperatura freda.

    FSA (primer en comentar)

    ResponElimina
  2. El contador de visitas diu que soc la visita 20900

    aixo s'ha de celebrar oeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoe!

    FSA

    ResponElimina
  3. ok ferran! k guai no, el millor es que no és un termòmetre avorrit, perquè té coloraines. si tens febre baixen com la moral quan estàs malalt. jiji!
    lcp

    ResponElimina
  4. eh i la resposta als enigmes de turandot?
    lcp

    ResponElimina
  5. L'acabo de posar uns segons després de fer la teva petició.
    He anat més ràpid que un cotxe elèctric, eh!!!

    ResponElimina
  6. que xulii!! nomes n'hi ha a xina??

    lidia m

    ResponElimina